Чеснови пилешки бутчета с картофи

15/08/2012
Анонимен
отАнонименДарт Вейдър9049295
"Ако обичате пилешко с хрупкави картофки, тази рецепта е само за вас"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 564
  • Преглеждания за месеца197
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер, кухненски робот или с пасатор смелете почистените и нарязани скилидки чесън, магданоз, сол на вкус, бялото вино, бял пипер и постепенно доливайте зехтина.

С получената паста намажете равномерно пилешките бутчета с помощта на четка. Подреждайте ги направо в подмазнената тава, в която ще печете. Покрийте тавата и ги сложете за 45 минути в хладилника.

Обелете, нарежете и изплакнете картофите. Разпределете ги около и върху бутчетата. Отново поръсете сол, малко бял пипер и струя зехтин или олио.

Долейте около 60 мл вода в тавата и сложете ястието да се пече в загряна на 180-190 градуса фурна до готовност. Поднесете чесновите пилешки бутчета с картофи с прясно накълцан пресен лук.подобни рецепти тук

5 5
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Джемиле Чешлиева
Моите бутчета с картофи са варени и са с чесън на прах.
0
0
Джемиле Чешлиева
И аз ви препоръчвам тази рецепта. Много вкусна за вечеря.
0
0
виктор
виктор
09.07.2013 10:55
аз сам един от най младите готвачи на света аз сам на 11 и тази рецепта е направо убиец така че ви я препоръчвам>!
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв