Сгънат тутманик с масло

14/10/2017
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо354
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете посочените продукти горе и замесете тесто. Оставете го да втаса един час. Готовото тесто разделете на пет топки. В тавичка сложете 80 г разтопено краве масло и същото количество олио.

Намазнете с ръце топките тесто и ги оставете вътре за 20 мин. Вземате една топка и с намазнени ръце разстилате на тънък лист. Сложете с лъжичка от мазнината от тавичката и натрошете сирене отгоре.

Затворете като плик и заделете настрана. Вземате втора топка. Разстилате я тънко, слагате мазнина и сирене.

Сложете първия плик в средата на кората и я загънете отново на плик. Заделете настрана. След това поставете в следващата кора и пак свийте.

Така процедирайте и с останалите разточени кори. Ще получите един голям плик тесто. Поставете го в тавичка, намазана обилно с 20 мл оставащо олио.

Разрежете на триъгълници и нарежете на кубчета останалото масло, като ги разпределите отгоре по тутманика.

Намажете с жълтък и оставете за половин час да втаса. Изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар