Тутманик, замесен в хлебопекарна

14/10/2017
Приготвяне90 мин.
Готвене40 мин.
Общо130 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 077
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загасете содата в киселото мляко. Сложете всички течни съставки в хлебопекарната, захарта и солта. Отгоре изсипете брашното и натрошете маята.

Пуснете на програма тесто. Когото спре да меси, засечете 20 мин. (не е необходимо напълно да втаса). Извадете и разделете на две. Вземете първата топка и я разстелете на правоъгълник.

Сложете половината плънка и навийте на руло (може да намажете и с малко краве масло преди да сложите плънката). Усучете и поставете в дълбока тавичка, застлана с хартия.

По същия начин направете и с втората топка тесто. Намажете с жълтък и оставете да втаса. Печете на 180 градуса до готовност.

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар