Банички с крем и тиква

15/10/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294517955
"Сочно изкушение с неустоим аромат на тиква - не пропускайте да опитате тези уникални банички с крем и тиква "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 334
  • Преглеждания за месеца344
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • тиква – 700 г
  • кори за баница – 400 г фини
  • захар – 150 г
  • канела – 1 с.л.
  • масло – 100 г
  • стафиди – 120 г тъмни
  • За крема
  • прясно мляко – 600 мл
  • яйца – 1 бр.
  • нишесте – 2 с.л. с връх, ванилия
  • захар – 3 с.л.
  • масло – 1 с.л.
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио – 1 с.л.
  • За поръсване
  • пудра захар – 30 г
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

За крема:
В тенджерка сложете 400 мл от млякото и захарта. С останалото мляко разбийте яйцето и нишестето. Щом млякото заври, на тънка струя при непрекъснато бъркане изсипете яйчената смес. Бъркайте до сгъстяване и получаване на крем. Махнете от котлона и сложете маслото. Разбъркайте и оставете да се разтопи. Оставете на хладно да се охлади.

За баничките:
Почистете тиквата и я настържете. Маслото разтопете. Смесете захарта с канелата в чиния. Стафидите накиснете с малко вода да омекнат. След това отцедете. Вземете две кори, намажете едната с масло, покрийте с втората, а върху нея сипете няколко лъжици от крема и го разнесете по цялата кора.

Вземете част от тиквата, поръсете върху крема, ръснете лъжица, две от канелената захар и сложете няколко изцедени стафиди. От дългата част на кората навийте на руло, след това внимателно навийте на охлюв. Възможно е на места да се разкъса, не е фатално. Сложете баничката в плоска голяма тава, постлана с хартия за печене.

По същия начин процедирайте с останалите кори за баница, докато ви свършат продуктите. При мен излязоха 8 бр. банички. Загрейте фурната на 170 градуса, намажете баничките с разбит жълтък, смесен с лъжица олио и сложете да се пекат.

Наблюдавайте баничките, печете за около час, като последните минути може да намалите на 160 градуса. Възможно е малко от крема да изтече в тавата. При мен се случи, защото имах на места напукани банички. Не е фатално, не се притеснявайте.

Тиквата се сготвя перфектно, а кремът придава мекота и много сочност на баничките. Извадете и охладете върху решетка. Поръсете с пудра захар и поднесете.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар