Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Бакалярос на скара

Бакалярос на скара

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Бакалярос на скара1 / 2
15/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
75 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
115 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • риба - 2 броя бакалярос (ципура)
  • лимони - 2 броя
  • бяло вино - около 1 ч.ч.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • сол
  • за гарнитура
  • домати - 2 - 3 броя
  • босилек - сушен
  • олио
  • лимони - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете рибата и я осолете от вън и вътре. Изцедете сока на лимоните и го разбъркайте с виното, пресования чесън и сушения риган. Полейте ципурите с тази марината и ги оставете да престоят на хладно за час.

След това ги извадете и направете по 3 леки прореза с нож от едната им страна по желание. Загрейте скарата и намазнете реотаните. Скарата не трябва да много силна. Сложете ципурите да се изпекат равномерно от двете страни.

За гарнитурата нарежете доматите на кръгчета и ги подредете в подмазнена тава. Поръсете ги щедро със сол, сушен босилек и малко риган, полейте ги с олио и ги сложете да се пекат в загряна на 180 градуса фурна. Щом доматите се изсушат, са готови.

Поднесете бакалярос на скара върху канапе от печените домати или резени домати. Може да я поднесете и само с лимон и скълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

vandalche1
vandalche1
Иначе ако наистина искате рецепта за бакалярос ще ви светна.
Бакалярото е вид хек и, като такъв с бялото си месо, се прави предимно пържен или паниран. Ако е по-голям кило, кило и половина и нагоре може да се пече на скара. Но пържен е уникално вкусен.
Рибата се разцепва през корема, "отваря" се като ветрило, малко брашно и се пържи. Вкусотия!!!
27.01.2015 13:03
vandalche1
vandalche1
ти си пълен тъпак...
Бакалярото е вид средиземноморски хек, а не е ципура.
Не се излагай!
27.01.2015 12:56
2
дида
дида
Бай Ставри, μπακαλιαροσ |βακαλεοσ|е постна риба и не става за фурна. Подходящи са само големите, които трудно ще се намерят в България.Подходяща е за супи и панирана също става.А показаното на снимката НЕ Е бакалярос, а ЦИПУРА . Явно не сте добре запознат с морската риба !!! :) ПП. В България е наричаме ТРЕСКА тази риба !!!
23.03.2013 13:29
3