Свинско с грах в тенджера под налягане

14/10/2017
Diddy Portarska
отDiddy PortarskaЧирак443158
"Обещаваме, че ще е вкусно, не гарантираме обаче, че ще остане и за вас "
Приготвяне60 мин.
Готвене150 мин.
Общо210 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо504
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на големи парчета. След това се слага в тенджера под налягане с около 5 л вода за около 2 часа. В тенджерата не бива да забравяме да сложим 2 ч.л. сол.

Докато месцето се вари, приготвяме моркова и картофа. Измиваме ги и ги нарязваме на кубчета. Когато месото се свари, отваряме тенджерата под налягане и добавяме нарязаните зеленчуци.

Изчакваме ги да омекнат и тогава слагаме граха и доматите. Хубаво е преди да добавите доматите, да ги обелите, но това е въпрос на вкус.

Докато си ври яхнията, приготвяме запръжката от олиото, брашното и червения пипер. В тиганче слагаме изброените продукти и запържваме.

Изчакваме да кипне и веднага махаме от котлона. Изливаме бавно в тенджерата при свинското месо и разбъркваме бавно.

След като поври 3-4 минутки, овкусяваме и махаме от огъня.

Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Diddy Portarska
Diddy Portarska
16.10.2017 16:18
Ако месото е домашно му трябват !!!
Отворих го след 50 минути в тенджерата и не беше готово. Беше още жилаво. Затова го сложих още час. И стана супер крехко и вкусно.
0
0
Ирена
Ирена
16.10.2017 15:11
Какви 2 часа в тенджера под налягане, камъни ли ще варите. На половин килограм месо му трябват не повече от 20 минути в тенджерата.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв