Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Турски сладкиш с мляко и грис

Турски сладкиш с мляко и грис

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Турски сладкиш с мляко и грис
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
15/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"И специално за почитателите на турските сладкиши, които, както всички знаем, за най-вкусните на света"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • ванилия - 1 прахче
  • грис - 2 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • орехи - 1 шепа
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • лимонов сок - 3 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме захарта, лимонов сок и вода. Оставяме да ври за 10 минути и след това оставяме да изстине.

В купа разбиваме киселото мляко със захарта, яйцето и ванилията. Към сместа прибавяме гриса, брашното и бакпулвера. Добре разбъркваме.

Всичко това изсипваме в тавичка, която предварително сме омаслили. Отгоре нареждаме орехите, нарязани на половинки.

Поставяме в умерена фурна и печем за около 50-60 минути. Вадим реването и нарязваме на парчета, заливаме със сиропа.

Оставяме турския сладкиш да си поеме сиропа за около 2-3 часа и тогава поднасяме.

Турският сладкиш с мляко и грис е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: