Малък тутманик

15/10/2017
Stefani1105
отStefani1105Новак27550
"А когато ви се услади, винаги може да направите още един, нали "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 608
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте леко прясното мляко, изсипете в него маята и захарта и оставете за 10-15 минути. Разтопете маслото. Пресейте брашното и направете кладенче, чукнете в него яйцата.

Изсипете чаената лъжичка сол, разтопеното масло, сместа от мая и мляко. Замесете меко тесто, ако е нужно, добавете малко брашн, за да не лепне по пръстите.

Месете, докато тестото стане гладко и не лепне. Оставете готовото тесто да втаса в намазнена купа, покрито с фолио. Разточете вече втасалото тесто на кора с дебелина около 0.5 см.

Натрошете сиренето и го разпределете върху половината от кората. Навийте кората, като започнете от страната със сиренето. Полученото руло навийте, намажете с разбит (заедно с 1 супена лъжица олио) жълтък.

Поставете в избраната тава и оставете да втаса (по желание може да направите декоративни разрези с нож). След като тестото втаса, печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност (около 40 минути).

подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар