Солена торта от спаначени палачинки

15/10/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаГотвач2017012341
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо193
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с 5 грама масло сотирам накълцания на ситно кромид, спанака и щипка сол. Когато изври напълно водата, отстранявам от котлона.

При вече изстиналия спанак прибавям сварен ориз, яйца, прясно мляко и сух босилек. Не е нужен пасатор, разбъркайте направо с вилица. Трябва да се получи гъстичко палачинково тесто.

В тиган с незалепващо покритие, разтопявам краве масло и пържа 5 малки палачинки и 1 по-голяма.

За крема настъргвам овчето сирене, смесвам с киселото мляко, майонезата, пресования чесън и черния пипер. Разбърквам добре. Ако е нужно, добавете още малко кисело мляко, за да може да се намазват по- лесно палачинките.

Намазвам петте малки палачинки със соления крем и поставям една върху друга. По-голямата също намазвам и навивам на руло.

Нарязвам рулото на парченца, които ми послужиха за част от декорацията. След това украсявам със сламки от морков и листенце зелена салата.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар