Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Солена торта от спаначени палачинки

Солена торта от спаначени палачинки

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5253k1k2k5
Солена торта от спаначени палачинки
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
15/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • замразен спанак - 100 г
  • лук - 1/4 гл. крмид (по желание)
  • сварен ориз - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 30 мл
  • босилек - 1 щ.
  • сол - 1 щ.
  • краве масло - 25 г за пърженето
  • за крема
  • овче сирене - 150 г
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • майонеза - 1 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - 1 щипка
  • за декорация
  • моркови
  • зелена салата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с 5 грама масло сотирам накълцания на ситно кромид, спанака и щипка сол. Когато изври напълно водата, отстранявам от котлона.

При вече изстиналия спанак прибавям сварен ориз, яйца, прясно мляко и сух босилек. Не е нужен пасатор, разбъркайте направо с вилица. Трябва да се получи гъстичко палачинково тесто.

В тиган с незалепващо покритие, разтопявам краве масло и пържа 5 малки палачинки и 1 по-голяма.

За крема настъргвам овчето сирене, смесвам с киселото мляко, майонезата, пресования чесън и черния пипер. Разбърквам добре. Ако е нужно, добавете още малко кисело мляко, за да може да се намазват по- лесно палачинките.

Намазвам петте малки палачинки със соления крем и поставям една върху друга. По-голямата също намазвам и навивам на руло.

Нарязвам рулото на парченца, които ми послужиха за част от декорацията. След това украсявам солената торта със сламки от морков и листенце зелена салата.

Солената торта от спаначени палачинки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: