Пухкава мъжка пица

15/10/2017
"Дайте на мъжа свобода в кухнята и той-такава вкусна пица ще ви спретне, че ще излапате поне две парчета "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо600
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 500 г тип 500, бяло
  • топла вода - около 300 мл
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 1 кубче, жива
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За гарниране
  • лютеница - 3 с.л. домашна
  • мариновани гъби - 1 малък буркан
  • кисели краставички - 5 бр.
  • колбас - 150 г пушен, луканков
  • бекон - 150 г
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа пресявате брашното, за да се аерира (обогати с кислород). Правите кладенче в средата и добавяте яйцето, олиото, солта и оцета. В друга малка купичка разтваряте маята в малко топла вода с захарта и 1 с.л. брашно.

Оставяте на топло да шупне и след това добавяте и нея към брашното. Постепенно добавяте и останалата топла вода, но не вряла, а до 35 - 40 градуса по Целзий и замесвате средно меко тесто.

Него го покривате с кърпа или стреч фолио и оставяте да втасва на топло до удвояване на обема си. Премесвате го повторно и пак го оставяте за малко да втаса. След което го прехвърляте в намаслена тава с диаметър 32 см и го разстилате на тънко, като се стараете чрез издърпване да оформите малък ръб по краищата.

От горе намазвате с лютеницата, нарязвате краставичките на шайби и редите продуктите за гарниране по ваш вкус. Накрая поръсвате обилно с настърган кашкавал.

Пече се в предварително загрята фурна на 250 градуса по Целзий, на средно ниво на фурната, за 35-40 мин. Разбира се, трябва да се има предвид, че времето за печене е в зависимост от печката, която вие използвате.

Пожелавам ви незабравими мигове в кухнята и приятни емоции с вашите близки около масата!
Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар