Мусака с пилешки хапки

15/10/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор346953492
"Решихме да не си играем на дребно и затова приготвихме мусаката направо с пилешки хапки - стана великолепна "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо707
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на малки кубчета. Пилешкото месо се реже също на кубчета. Чушката, морковът и лукът също се нарязват на дребно.

Нарязаните картофи и пилешко месо се прехвърлят в тава. Подправят се със сол и черен пипер. Прибавят се и нарязаните на ситно чушка, морков и лук. Разбърква се. Пекат се на 200 градуса за около 30-35 минути.

След това се приготвя заливката. Разбиват се пет яйца. След това се прибавя и киселото мляко. Разбива се с вилица, да се получи еднородна смес.

След това с тази смес се заливат картофите и пилешкото месо. Тавата се връща във фурната за още 10 - тина минути, или докато заливката получи приятен златист цвят.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар