Сладкиш с боровинки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Сладкиш с боровинки
Снимка: marcheva14
1 / 8
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Ето още едно свежо боровинково допълнение в графата Любими сладкиши за душата"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. L
  • захар - 200 г, кристал
  • заквасена сметана - 200 г
  • зехтин - 100 мл
  • ванилия - 1 п, суха
  • брашно - 260 г, бяло
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • нишесте - 1/2 с.л.
  • боровинки - 450 г
  • пудра захар - за поръска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса; Работи се с тортена форма с диаметър около 22-24 см, с ринг, покрита с хартия.

С миксер се разбиват до побеляване яйцата и захарта. Добавят се сметаната, мазнината, ванилията, сол и се разбърква на бавни обороти на миксера.

Брашното и бакпулверът първо се пресяват и след това се прибавят на порции към сместа.

Разбърква се с телена бъркалка. Добавя се настърганата кора лимон и сок от 1/2 лимон. Половината от сместа се изсипва във формата. Оставя се настрана.

Боровинките се разбъркват с нишестето и сок от 1/2 лимон и се добавят, но само половината от тях.

Отгоре се изсипва и другата част от тестото и се покрива с другата част от плодовете.

Плодовият сладкиш се пече на 170-180 градуса за около 25-30 мин. След като се охлади се поръсва с пудра захар.

Сладкишът с боровинки е готов.

Източник: Natasha`s Kitchen

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Чудесен сладкиш.
10.10.2021 21:45
NANI
NANI
Може ли олио вместо зехтин?
28.07.2018 10:22
1
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Познах!!! Само като погледна заглавието на дадена рецепта, разпознавам вече нейния кулинарен изпълнител. Всички (е, почти всички) изтънчени десерти ги свързвам с теб Марчела. Много ти благодаря за ценните съвети! Отново класика, представена с вкус! Поздрави!
23.10.2017 15:00
2