Прорязани картофи с чедър

15/10/2017
"Ако знаете само тези картофки колко бира пият, веднага ще ги приготвите "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 235
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • картофи - около 500 г. средни
  • чедър - 1/2 ч.л. настърган
  • масло - 3 с.л. разтопено
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • магданоз - шепа, наситнен
  • босилек - шепа, наситнен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват под течаща вода. Не се сваля обелката им. Прорязват се във формата на ветрило, без да се стига до края им. За целта се ползва дръжка на лъжица, като подложка която се поставя под картофа.

Разрязаните картофи се поставят в тавичка, върху хартия за печене. Маслото се разтопява, но и се оставя за известно време на студено малко да се сгъсти.

Добавят се сол, черен пипер, чесън на прах, магданоз и босилек, наситнени. С четка се намаслява със сместа всеки картоф и се запича на 200 градуса за около 30 мин.

След това време се изваждат от фурната и отново се намасляват с останалото масло и всеки картоф се посипва с наситнено сирене чедър. Запичат се за още 30 до 40 мин.

Източник: Ниник Бекерподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар