Гъбена супа с бяло вино

15/10/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач40764731441
"Нежна и ароматна, насладата от тази супичка ви е гарантирана "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо198
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 3 литрова тенджера се слага маслото да се разтопи заедно с малко зехтин. Нарязаните гъби се слагат и наситнен лук. Готви се за около 15 мин, или докато гъбите получат приятен златист загар.

Добавят се около 5 ч.ч. вода, или около 1 литър, и гозбата се оставя на умерен котлона за около 40-50 мин., като периодично се разбърква. После всичко се пасира.

Ако супата се е сгъстила прекомерно, се добавя още малко вода. Посолява се със сол и черен пипер. Отново се поставя на умерен котлон за да заври. С разбъркване се прибавя сметаната и виното. Оставя се да кипне и се сваля от котлона. Поднася се с пържена гъба, крутони и свежа мащерка.

Източник: Gourmet Friday

Бележка: Изключително ароматна супа, бърза и лесна. Виното се добавя, като е посочено в рецептата, че не бива да се изпари, както по принцип се прави, а трябва в бульона да се усещат вкуса и ароматите му. Ползвала съм бяло ароматно вино - Мускат отонел.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар