Разкошна бисквитена торта с круши и нескуик

15/10/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру182682658913
"Като истински експерти по тортите ви обещаваме, че тази е направо неустоима "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 482
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бисквити - 120 г petit beurre
  • бисквити - 8 бр. закуска с какао
  • круши - 2 бр. сочни, едри
  • нескуик - 2 с.л.
  • крем
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 5 с.л.
  • пудинг - 1 пакет ванилия с варене
  • прясно мляко - 100 мл за бисквитите
  • ядки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се кремът. В подходящ съд сипваме 400 мл прясно мляко със захарта и оставяме на умерен котлон да се загрее.

В останалите 100 мл се разбърква пудингът на кашичка, за да няма бучки и се сипва на тънка струя в горещото мляко, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти.

Снема се от котлона. Покрива се с прозрачно фолио, за да не хваща коричка. Крушите се обелват от кората и настъргват на едро ренде в купа. В правоъгълна форма сипваме 3-4 с.л. крем по дъното.

Нарежда се ред от бели бисквити, отгоре се прави равен слой от настъргани круши. Поръсва се и с 1 с.л. нескуик и се покрива с част от крема.

Нарежда се ред кафяви бисквити, топнати за секунди в прясното мляко, върху тях - слой круши с нескуик. Заливаме се с крем и отново следва ред бели бисквити.

Завършва се с крем и отгоре се поръсва с една натрошена бисквита с какао, може и с ядки. Оставя се в хладилник за 3-4 часа, да попие добре. Нарязва се на квадрати и се сервира.

подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар