Богата баница с тиква

16/10/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру157681544510
"В тази баница има една необичайна съставка Разберете бързо коя е тя"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 154
  • Преглеждания за месеца244
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • тиква - 1 кг
  • олио - 100 мл
  • масло - 50 г
  • кафява захар - 4 с. л.
  • галета - 3 с. л.
  • канела - 1 с. л.
  • сушени банани - 1 с. л.
  • бадеми - 1 шепа
  • лешници - 1 шепа
  • кори за баница - 10 бр. за 5 рула
  • сироп за намазване
  • вода - 1 ч. ч.
  • захар - 1 ч. ч.
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се реже на две части, почиства се половината от семената, нарязва се по-малки парчета и настъргваме на едро ренде.

Смесва се в подходящ съд с кафявата захар, галета, канела и счукани на едро лешници, бадеми и сушени банани.

Вземат се две кори, едната поръсваме с олио, върху нея втора кора, поръсваме с олио и разпределяме част от плънката по цялата кора. Навива се руло по късата страна и нареждаме в намаслена широка тава.

Така се оформят 5 рула, нарязват се с нож на парчета, отгоре се заливат с малко олио и разпределяме малки парченца масло. Печем в загрята фурна 190 градуса за 30 минути до зачервяване.

Смесва се вода, захар и кора от лимон, добре измит с вода. Сварява се сироп, докато се разтопи захарта.

Охладеният сироп се намазва с четка върху баницата и оставяме да попие. Най-вкусно е на следващия ден!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар