Пържени гевречета със сирене

15/10/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор279854681
"Денят е по-светъл и весел с 1-2 топли пържени гевречета със сирене "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 705
  • Преглеждания за месеца360
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • кисело - 1 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сирене - 100 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 - 2 щипки, смлян
  • брашно - 500 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със солта, захарта, червения пипер и ригана. В киселото мляко сложете содата, разбъркайте и когато млякото шупне, го изсипете при яйцата.

Добавете олиото и натрошеното сирене и разбъркайте сместа. Пресейте брашното и направете в него кладенче. Изсипете в него сместа и замесете меко тесто.

Разточете тестото на кора с дебелина около 1.5 см. и с помощта на чаша с остър ръб изрежете кръгчета, а след това с по-малка чашка в кръгчетата изрежете дупки, така че да получите гевречета.

Преди да режете с чашките, потапяйте ръбовете им в брашно, за да не полепва тесто по тях. Загрейте олио на огъня и пуснете в него гевречетата.

Олиото трябва да е повечко, за да не прегарят. Като се изпържат от едната страна, обърнете ги и от другата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар