Бисквитена торта с малиново сладко

15/10/2017
Марияна
отМариянаИноватор6122555813
"Колкото по-бързо излапате бисквитената торта, толкова по-бързо ще имате причина пак да я приготвите "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо604
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • нишесте - 1 пакетче, ягода
  • прясно мляко - 800 мл
  • вода - 200 мл
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • сладко от малини - 1 бурканче, домашно
  • кайсиеви ядки - 1/2 ч.ч. сурови
  • бисквити - 2 опаковки Butter Biscuits Sondey
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка слагаме водата с нишестето и разбъркваме добре, за де се разтвори. На котлона в тенджерка слагаме прясното мляко и захарта. Захарта според вкуса и сладостта на домашното сладко.

Разбъркваме, за да се разтвори захарта .Сваряваме млякото. Прибавяме нишестето, разтворено във водата и разбъркваме, докато се сгъсти кремът.

Разбъркваме непрекъснато. Кремът трябва да е гъст, но не прекалено. В тавичка с диаметър 24 см нареждаме ред бисквити.

В празнините начупваме малки парченца, за да се запълнят. Следва ред крем. Слагаме го още топъл. След него слагаме от сладкото от малини навсякъде върху първия ред крем.

След него нареждаме пак бисквити. Следва ред крем и ред сладко от малини. И така всичко редуваме на три реда, като завършваме с крем.

Най–отгоре поръсваме с нарязани на парченца сурови кайсиеви ядки. Оставяме за 5-6 часа на хладно тортата и после я режем на триъгълници. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар