Смилянски боб с джолан в гювеч

15/10/2017
"С две ръце гласуваме да изберат това за най-вкусното българско ястие "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо799
  • Преглеждания за месеца225
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане запечатайте джолана и го извадете. Нарежете на дребно зеленчуците и ги запържете.

Върнете джолана, сложете боба и налейте вода. Когато заври, добавете подправките и доматите.

Затворете тенджерата и засичайте 1 час. Изключете и направете запръжка от 1 с.л. червен пипер (като много внимавате да не загори) и 2 с.л. брашно.

Внимателно смесете с боба. Прехвърлете в гювеч и печете около час.

Сервирайте поръсете с пресен магданоз и люта чушка.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
30.10.2017 07:43
Бих гласувала с две ръце за това традиционно българско ястие! Едва ли някой може да му устои. Поздравления!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв