Солени краставички в бидон

16/08/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"Каквото и да ви казват, най-вкусните краставички се правят в бидон, от нас да го знаете!"
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо124 776
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • корнишони - количество по желание
  • чесън - 2 - 3 глави
  • вода
  • морска сол - 40 г на 1 л вода
  • натриев бензоат - 1 г на 1 л вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените корнишони надупчете на няколко места с дебела игла. Подредете ги в бидона заедно с почистени скилидки чесън.

Направете разтвор от вода с морска сол в количество, зависещо от големината на бидона ви. На 1 л вода слагайте 40 г морска сол.

Залейте краставиците в бидона и оставете на хладно място. След третия ден започнете да претакате в продължение на 10 дена.

Когато усетите, че солените краставички са готови, добавете натриевия бензоат, като на 1 л обем на бидона, добавете 1 г.

След това претакайте краставиците още 3 дена - бензоатът се разтваря, а сокът остава бистър. Съхранявайте солените краставички в бидон на хладно и тъмно място.
подобни рецепти тук

5 17
4 5
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар