Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с тиква, орехи и грис

Кекс с тиква, орехи и грис

ДариатиДариати
Чирак
815021905021
Кекс с тиква, орехи и грис
Снимка: Дариати
1 / 4
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
15
"Всеки кекс е добре дошъл на трапезата ни, особено този, само да знаете колко е вкусен"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 1/2 ч.ч. настъргана
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 1/3 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • грис - 100 г с вкус ванилия
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бисквити - 6 - 7 бр. какаови
  • канела - 1 1/2 ч.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч. (едро нарязани)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настърганата тиква поръсваме с една чаша захар и канелата, оставяме да престои половин час.

Разбиваме яйцата с останалата половин чаша захар и изливаме при тиквата. Объркваме добре.

Прибавяме олиото и разбъркваме. Содата слагаме в киселото мляко и като шупне изсипваме към другите продукти.

Добавяме гриса (продава се на пакетчета за приготвяне на крем, но може и обикновен грис), а след него брашното. Накрая слагаме стрити на прах бисквити (ползвах какаови, с дупка, на Роден край) и орехите.

Изсипваме в подходяща фурна и печем кекса на 170°С, на мен ми отне 50 минути. Проверявате с клечка, да излиза суха.

Кексът с тиква, орехи и грис е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петя Конова
Петя Конова
Супер се получи!
01.04.2018 18:10
1