Пържени картофи с Халуми

16/10/2017
Албена Атанасова
отАлбена АтанасоваПомощник Готвач98122282
"От вас бирата, а ние ще ви издадем тайната на най-вкусите пържени картофи с халуми "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо388
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 500 г
  • кашкавал - 100 г
  • халуми - 50 г
  • яйца - 3 бр.
  • масло - за пържене
  • олио - за пържене
  • зехтин - съвсем малко
  • сол - минимално
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват като за пържене в желаната от Вас форма. С малко сол се поръсват и разбъркват, след което се оставят да постоят 15-20 минути.

Разтопява се необходимото количество масло в тиган и се запържват картофите. Пържат се до готовност.

5 минути преди да бъдат свалени от огъня се настъргва едва забележимо сирене Халуми. След като станат готови картофите и сиренето се изваждат от тигана, отцеждат се.

Тиганът се почиства от маслото и се сгрява в него олио, но малко не колкото за пържене.

Разбиват се яйцата. Картофите се връщат в тигана, заливат се с разбитите яйца и се пържат до готовност на яйцата.

Най-накрая се накапват със зехтин. Изваждат се в чиниите, в които ще бъдат поднесени, но преди сервирането се настъргва кашкавал.

подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар