Вита бутер-баклава

16/10/2017
"Насладата не бива да се измерва в калории, а във вкусни мигове и усмивките на близките "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 736
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до пухкава консистенция. Добавете брашното, разтопеното масло, натрошените орехи и бакпулвера. Разбъркайте до хомогенност.

Разстелете корите. Сложете от плънката върху две от корите и завийте на руло. Сложете рулото в намазнена тава.

Работете така и с останалите продукти, до изчерпването им, като оформите баклавата. Изпечете баклавата на 180 градуса до златист загар. Охладете.

Сварете сироп от водата, захарта, ванилията и лимонова коричка.

Полейте охладената баклава с топъл сироп и я оставете за 4-5 часа, за да се сиропира добре.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар