Вкусен тутманик със зехтин

16/10/2017
"И ние можем да покажем на бабите си как се прави страхотен тутманик със зехтин, нали?"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо565
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете маята, солта, захарта и зехтина. Налейте хладка вода и замесете меко тесто. Оставете тестото на топло да втаса.

Натрошете сиренето. Разбийте яйцата и ги прибавете към сиренето.

Втасалото тесто разточете на кора. Сложете от плънката и завийте на руло. Срежете рулото през средата с помощта на нож. Завийте на охлюв и сложете тутманика в тава с незалепващо дъно.

Изпечете в загрята фурна на 170 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар