Пестил от сини сливи с канела

16/10/2017
"Така правеше баба пестила "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо293
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете сливите от костилките. Заварете ги леко в тенджера, докато променят цвета си. Пасирайте с помощта на пасатор, до получаването на гъста каша. Прибавете канелата.

Застелете две тави с домакинска хартия. Намажете хартията с олио. Разделете сместа на две части по равно и я изсипете в тавите.

Сложете тавите във фурна, загрята на 50 градуса, с вентилатор за около 30 минути.

Извадете тавите от фурната и ги оставете на слънце, докато пестилът се стегне, след което го навийте на руло и го съхранете на хладно и проветриво място.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар