Сочно и ароматно пиле

16/10/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру158381544510
"О, да...почти можем да доловим аромата му "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 193
  • Преглеждания за месеца376
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се срязват на две части. Картофите и морковите се обелват с белачка и нарязват, морковите на кръгчета, картофите на едри парчета.

В купа се смесва киселото мляко със сол, червен пипер, кимион, куркума, чесън на прах и черен пипер.

Разбърква се добре да се получи паста и с нея се намазва пилешкото месо. Оставя се покрито с фолио в хладилника за 2-3 часа.

В тавичка намазана с олио се нарежда месото, а картофите и морковите в свободното място да се запълни тавата. Овкусяват се със сол, черен пипер, риган и мащерка. Сипваме малко олио и една чашка с вода.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и печем в загрята фурна 200 градуса за 40 минути. Изважда се и сваляме фолиото.

Връща се във фурната да се запече за кратко за златиста коричка. По време на печенето с лъжичка се залива месото със соса. Много вкусно и ароматно!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар