Печено свинско месо с картофи

16/10/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач304132316
"Търсим си компания за обяд - днес сме на печено свинско месо с картофи "
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо525
  • Преглеждания за месеца196
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г / от плешка/
  • картофи - 1 кг
  • костен бульон - 200 мл домашен
  • бяло вино - 150 мл
  • мазнина - 5 с.л. растителна
  • черен пипер - 1 к.л.
  • риган - 1 к.л.
  • чубрица - 1 с.л. ронена
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме свинското месо от ципи и сухожилия. Нарязваме го на филета с дебелина 4 см. Подправяме го със сол, черен пипер и го потапяме в бялото вино. Мариноваме за около 2 часа.

Подреждаме филетата на дъното на йена глаз тавичка, предварително намаслена. Картофите обелваме и нарязваме. Подреждаме ги върху месото. Поръсваме с риган, чубрица, черен пипер и сол на вкус.

Заливаме със студения костен бульон и покриваме с фолио. Печем в силно загрята фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар