Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Вкусна торта с банани и шоколад

Вкусна торта с банани и шоколад

Вкусна торта с банани и шоколад1 / 4
18/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Тази торта може да обере всички овации само като я гледаш. Какво ли е и да я приготвиш? Участвай в кулинарната мрежа на Готвач.бг и печели награди https//gotvach.bg/game"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 прахче (по желание)
  • За крема
  • заквасена сметана - 300 - 400 гр.
  • течен шоколад - 200 гр.
  • прясно мляко - за сиропиране - около 2 ч.ч.+ малко захар
  • банани - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо да спомена, че блата е от лесна домашна торта на Dark Angel - става много пухкав (поздрави за страхотната идея- надявам се да не се разсърди, че я копирам :)

Разделете жълтъците на яйцата и ги разбийте с 1/2 ч.ч. захар, а останалата половина от захарта - с белтъците на сняг. Внимателно смесете двете части и добавете пресятото брашно (и ванилията). Разбъркайте внимателно. Изсипете в тавичка с хартия за печене или намазнена с олио и поръсена с брашно и изпечете на 180 градуса до златист цвят. Блата увеличава доста обема си. Оставете да изстине и разделете на 2 части.

Затоплете прясното мляко и подсладете със захар. Сиропирайте изстиналия блат с топлото мляко- на мен ми пое почти 1 ч.ч. Не прекалявайте обаче- да не стане прекалено сочен- все пак е основа и не трябва да се разпада.

Разбийте сметаната с течния шоколад с миксер и намажете сиропирания блат. Отгоре наредете нарязани на кръгчета банани. Следва другия блат, който също се сиропира с прясно мляко.

С останалия крем намажете цялата торта и украсете с банани и пожелание черешки, шоколадови пръчици, пръски разтопен шоколад и каквото се сетите.

Гарантирам, че блата ще бухне и тортата ще се получи. Може да използвате и друг крем, различни плодове или да сиропирате блатовете с кафе, ликьор (Бейлис), компот или захарен сироп - зависи от вас, но блата запазете същия - няма да съжалявате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
574
420
310
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари

силвия
силвия
тортата е страхотна,хапнахме с удоволствие.
16.02.2014 15:53
2
1
Покажи всички подкоментари
Maгдалена
Maгдалена
Супер хубава и вкусна торта! Благодаря отново, Илияна :))
23.01.2014 08:46
1
1
Покажи всички подкоментари
Maгдалена
Maгдалена
Илияна, звучи супер, ще се пробва :) Само да попитам от какво бухва блата? Тъй като няма нито бакпулвер, нито кисело мляко, нито сода :? Как увеличава толкова обема си? Благодаря :)
15.01.2014 16:18
1
1
Покажи всички подкоментари
Женя
Женя
А прясното мляко трябва ли да е сварено?
30.12.2013 10:08
1
Покажи всички подкоментари
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Чудесно, Краси, радвам се! :)
13.11.2013 23:14
1
Krassi
Krassi
Наистина блата е страхотен. Тортата стана супер. Благодаря за рецептата.
13.11.2013 22:45
Моника
Моника
Сега ще я направя :) Ще пиша дали е вкусна :) Благодаря много за рецептата!
10.11.2013 18:26
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Приятно ми е да го чуя, Вероника :)
03.10.2013 10:45
1
Veronika
Veronika
Страхотна торта! :-)
02.10.2013 07:00
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Благодаря :)
29.07.2013 14:02
Тоева
Тоева
Уникална торта! Получи се перфектно...........
29.07.2013 13:30
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Страхотна идея за вишните! Разбира се, че търпи много импровизации- важното е на Вас да Ви харесва.
29.07.2013 01:07
Теменужка Цакова
Теменужка Цакова
Тортата е много вкусна и лесна за изпълнение! За тези горещи дни е още по-профирна с вишни! Всички мои гости я харесаха! Благодаря за идеята! :)
28.07.2013 19:47
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Благодаря, Глория, за високата оценка! Да Ви е сладко :)
25.07.2013 23:06
Gloriq Ilieva
Gloriq Ilieva
Споделям с всички вас, че тази рецепта е много лесна и приготвянето на тортата е толкова Лесно . . Правя тази торта за прав пат и ви Гарантирам, че стана Перфектна .. ^_^ просто нямам думи... ;x А и да не пропусна ако престои в хладилник за 30мин. за този сезон е просто страхотно .. ;)
(благодаря ви за рецептата)
25.07.2013 22:13
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Благодаря за положителния коментар. Радвам се, че Ви е харесала тортата.
22.07.2013 22:48
Христина Петрова
Христина Петрова
Много лесна и приятна рецепта! Блата стана перфектен, като се има в предвид, че правя за първи път торта :)Благодаря за съветите в коментарите, доста ми помогнаха, а на всички останали които преглеждат рецептата: Не се чудете, пробваите!!!!
22.07.2013 18:15
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Няма нищо сложно в разбиването. Изсипвате в подходящ съд сметаната от кофичката и добавяте течния шоколад, след което ги разбърквате, докато се смесят. Ако течния шоколад е по-твърд, може самата опаковка да се потопи в по-голям съд с много гореща вода да го поотпусне малко.
23.05.2013 20:51
Николай
Николай
Моля ви нека някой от вас ми обясни как става точно разбиването на сметаната и течният шоколад. Благодаря ви предварително!!!
23.05.2013 19:14
1
5
5
Това е най-страхотната рецепта! Благодаря :)!!!
21.05.2013 17:49