Мариновани чушки козирог

17/08/2012
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Най-важното при приготвянето на тези мариновани люти чушки е да се консумират с мерак и в добра компания!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 611
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

  • чушки - 500 г "Козирог"
  • оцет - 300 мл
  • олио - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. зърна
  • бахар - 5 зърна
  • дафинов лист - 2 броя
  • копър - 1 връзка или магданоз
  • чесън - 1 глава
  • олио - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и изрежете ниско дръжките на чушките. С дебела игла надупчете всяка чушка на няколко места.

След това загрейте мазнина за пържене и изпържете чушките, докато си променят цвета, но без да прегарят или покафеняват.

През това време сварете маринатата от оцета, олиото, солта, захарта, зърната бахар и черен пипер и дафиновите листа. Нека поври няколко минути и я оставете да се изстине.

Запържените чушки козирог покрийте със стръкчета копър/магданоз и обелени и разполовени скилидки чесън. Отгоре ги залейте с маринатата, която вече се е охладила.

Оставете маринованите чушки козирог да престоят 1 час, за да се овкусят и консумирайте с мерак.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар