Розички с ябълка и сладко от кайсии

16/10/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач303132311
"Защото не държите само на добрия вкус, но и на стилната визия "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо364
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 800 г
  • ябълки - 4 бр. червени
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 пакетче
  • сладко от кайсии - 1/2 бурканче
  • лимонов сок - от 1 бр. плод
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме продуктите, след което изваждаме бутер тестото от хладилника.

Измиваме добре ябълките /тъй като не ги белим/ и ги режем на две, като издълбаваме внимателно сърцевината.

Режем от тях по ширина много тънки резенчета. Поставяме ги в купа и ги поръсваме с лимонов сок, за да не почерняват.

Намазваме с масло формите за мъфини.

Захарта смесваме с канелата. Изваждаме тестото от хладилника и го нарязваме на ленти 15/3 см. Намазваме ги обилно със сладко от кайсии и ги поръсваме със захар и канела.

Нареждаме резенчетата от необелената ябълка, като ги застъпваме. Навиваме на руло, което поставяме в гнездото на формата.

Дооформяме ги, за да добият формата на роза.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност. След като се охладят ги намазваме отново със сладко, с помощта на сладкарска четчица.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар