Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Розички с ябълка и сладко от кайсии

Розички с ябълка и сладко от кайсии

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Розички с ябълка и сладко от кайсии
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
20
"Защото не държите само на добрия вкус, но и на стилната визия"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 800 г
  • ябълки - 4 бр. червени
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 пакетче
  • сладко от кайсии - 1/2 бурканче
  • лимонов сок - от 1 бр. плод
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме продуктите, след което изваждаме бутер тестото от хладилника.

Измиваме добре ябълките /тъй като не ги белим/ и ги режем на две, като издълбаваме внимателно сърцевината.

Режем от тях по ширина много тънки резенчета. Поставяме ги в купа и ги поръсваме с лимонов сок, за да не почерняват.

Намазваме с масло формите за мъфини.

Захарта смесваме с канелата. Изваждаме тестото от хладилника и го нарязваме на ленти 15/3 см. Намазваме ги обилно със сладко от кайсии и ги поръсваме със захар и канела.

Нареждаме резенчетата от необелената ябълка, като ги застъпваме. Навиваме на руло, което поставяме в гнездото на формата.

Дооформяме ги, за да добият формата на роза.

Печем мъфините в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност. След като се охладят ги намазваме отново със сладко, с помощта на сладкарска четчица.

Розичките с ябълка и сладко от кайсии са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: