Крем за торти, сладки и сладкиши

16/10/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115664312335
"Решите ли да направите торта - това е кремът, който ви трябва "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 025
  • Преглеждания за месеца1119
  • Преглеждания за седмицата133
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • сладкарска сметана - 500 мл течна
  • масло - 120 г краве меко
  • пудра захар - 5 с.л.
  • нишесте - 1 пакетче десертен пудинг на д - р Йоткер (вкус по избор)
  • захар - 5 с.л. кристална за пудинга
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • масло - 20 г за пудинга
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме нишестето-пудинг на д-р Йоткер, като слагаме да заври прясно мляко, подсладено с кристална захар (5 с.л.).

В отделна купичка разтваряме нишестето с много малко вода и изливаме получената кашичка във врящото прясно мляко с непрекъснато разбъркване. Варим до сгъстяване и готовият крем дръпваме от котлона.

Разбъркваме и прибавяме краве масло. Прехвърляме пудинга в друг съд и слагаме да се изстуди в хладилника. Мекото краве масло внимателно разбиваме с пудра захар.

В друг съд наливаме течната сладкарска сметана. Трябва да е охладена предварително и разбиваме с миксер до готовност - да стане плътна и гъста смес.

Към разбитото с пудра захар краве масло прибавяме няколко лъжици от разбитата сметана. Разбъркваме с миксера. После смесваме цялото количество сметана и масло, за да се смесят хомогенно.

Проверяваме дали нишестето е охладено добре и на няколко пъти прибавяме към маслената сметана.

Кремът е много хубав с лек маслен вкус.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар