Царска салата по Бургаски

16/10/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaГотвач415175459
"На тази Царска салата и липсва само царската ракия"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции24
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 487
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и нарязват на парченца.

На дъното на празен буркан тип Омния поставяме: оцет до резката, 1/2 листо от хрян, 2 аспирина, 1-2 скилидки чесън, 1 с.л. захар /с връх/, 2 ч.л. сол.

Догоре напълваме буркана с нарязания зеленчук.

Добавяме по 5 зърна бахар и черен пипер, нарязана целина. Доливат се с вода до резката и се запечатват. Поставяме бурканите на хладно.

Обръщаме през два дни. Количеството и видът на зеленчуците варира според вкуса ни. Можете да добавите и зелени пиперки, люта чушка, ако сте почитатели на пикантното, броколи или земна ябълка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар