Кебап по моряшки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Кебап по моряшки1 / 2
17/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5
"Комбинацията от месо, сметана, зеленчуци и свежи подправки е просто неустоима"

Необходими Продукти

  • месо - 800 г - 1 кг свинско
  • узо - 60 мл или мастика
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 2 броя
  • чушки - 2 броя
  • гъби - 250 г
  • сметана - 3 - 4 с.л. заквасена
  • олио - около 150 мл
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • кимион - 1 к.л. счукан
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки и добре го поръсете със сол, черен пипер, смлян кимион. Разбъркайте късовете, за да се разпределят подправките и залейте с узото. Оставете за 1 час на хладно.

След това загрейте мазнината в широк и дълбок съд и запържете месото добре. Долейте чаша вино или вода и оставете да се задушава, докато поомекне.

Тогава добавете нарязаните по-едро зеленчуци и оставете да се задушава, докато и те омекнат. При нужда доливайте още малко течност и мазнина.

Накрая готовия кебап по моряшки трябва да остане само на мазнина. Отново поръсете със сол, черен пипер и прясно скълцан магданоз/копър. Разбъркайте със сметаната и след малко снемете ястието от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
58
42
31
20
10
Дай твоята оценка: