Печени яйца по шотландски

17/10/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294217675
"Супервкусна комбинация от кайма и яйце, която ще ви хареса дори повече от шотландската ракия, позната у нас като уиски "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 844
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • наденица – 800 г сурова
  • яйца – 5 бр.
  • горчица – 1 ч.л. дижонска
  • индийско орехче – 1 к.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз – няколко стръка
  • салвия – 1 к.л. сушена
  • За паниране
  • брашно – 100 г
  • яйца – 2 бр.
  • галета – 180 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете яйцата в касерола със студена вода и поставете на котлона да се сварят. След завиране засечете 4 минути, варете и махнете от котлона, извадете и ги сложете в купа с ледена вода. След охлаждане ги обелете.

Цепнете надениците и отделете месото от червото, сложете месото в купа с наситнения магданоз, горчицата и подправките. Омесете на кайма, разделете я на 5 равни части.

Вземете едната част, разстелете върху ръката или фолио на тънък пласт. Оваляйте яйце в брашното и сложете в средата на пласта кайма. Обвийте го с каймата, като изцяло го покриете. Така процедирайте и с останалите яйца.

Намажете тавичка с малко олио или зехтин.

Оваляйте всяко каймяно яйце първо в брашното, изтърсете излишното, потопете в разбитите яйца и след това оваляйте в галета, като хубаво го покриете. По същия начин направете и останалите.

Подредете ги в тавичката и сложете в загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути до готовност. Поднесете със салата по избор.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар