Печени яйца по шотландски

17/10/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395619675
"Супервкусна комбинация от кайма и яйце, която ще ви хареса дори повече от шотландската ракия, позната у нас като уиски "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 148
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете яйцата в касерола със студена вода и поставете на котлона да се сварят. След завиране засечете 4 минути, варете и махнете от котлона, извадете и ги сложете в купа с ледена вода. След охлаждане ги обелете.

Цепнете надениците и отделете месото от червото, сложете месото в купа с наситнения магданоз, горчицата и подправките. Омесете на кайма, разделете я на 5 равни части.

Вземете едната част, разстелете върху ръката или фолио на тънък пласт. Оваляйте яйце в брашното и сложете в средата на пласта кайма. Обвийте го с каймата, като изцяло го покриете. Така процедирайте и с останалите яйца.

Намажете тавичка с малко олио или зехтин.

Оваляйте всяко каймяно яйце първо в брашното, изтърсете излишното, потопете в разбитите яйца и след това оваляйте в галета, като хубаво го покриете. По същия начин направете и останалите.

Подредете ги в тавичката и сложете в загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути до готовност. Поднесете със салата по избор.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар