Пържени чушки в буркани за зимата

17/10/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф102912359573
"С тези пържени чушки ще си спомняте лятото с всяка хапка "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 939
  • Преглеждания за месеца608
  • Преглеждания за седмицата77
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • чушки - 2 кг зелени
  • чушки - 2 кг червени
  • олио - 3 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете чушките на едри парчета. В дълбока с широко дъно тенджера сипете олиото.

Прибавете чушките и бъркайте, защото има вероятност да загорят. Поръсете солта и отново бъркайте.

Когато са средно изпържени изключете котлона и поръсете със захарта. Опитайте и ако има нужда посолете, може да овкусите с подправки по ваш избор.

Още горещи напълнете бурканчетата, отгоре долейте от мазнината, която е останала в тенджерата.

Обърнете бурканчетата с капачките надолу, след 15 минути можете да ги обърнете.

Такива пържени чушки може да използвате за салата или за добавка към ястие.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар