Ябълков каприз Морена

17/10/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294217675
"И най-капризните гости ще останат без думи, когато опитат парче от този великолепен сладкиш "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 280
  • Преглеждания за месеца805
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • бисквити – 3 пакета роден край масло
  • сметана – 400 г заквасена
  • захар – 1 ч.ч.
  • ванилия – 1 бр.
  • ябълки – 1 кг сладки
  • вода – 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този сладкиш или по-точно бисквитена торта е невероятно вкусна. Изумих се колко приятен вкус има.

Докато я сглобявах, не бях очарована от резултата, но когато опитах останах удивена, уникално вкусна!

Почистете, обелете и нарежете ябълките на дребни кубчета с приблизително еднакъв размер.

Сложете водата в тенджера, поставете ябълките, захарта и ванилията и кипнете. Варете до омекване на ябълките, при мен за 15 минути бяха готови.

Махнете от котлона и сипете сметаната в горещата смес, разбъркайте. Сместа видимо няма да изглежда добре, ще бъде с блудкав вид, но не се притеснявайте. Мислех че ще се пресече, но учудващо не се пресече, просто имаше странен вид.

Вземете квадратна или кръгла тавичка с малки размери – около 20-24 см. На дъното сложете ред бисквити, запълнете празните фуги с парченца от бисквитите така че цялото дъно да е покрито.

Сипете част от получената гореща ябълкова смес, Покрийте хубаво и наредете следващ ред бисквити. Така процедирайте до изчерпване на продуктите.

Накрая завършвате с пласт от ябълковата смес, охладете на стайна температура и след това приберете в хладилник.

Украсете по желание с шоколад или ядки. За най-добър вкус оставете за цяло денонощие да стегне.

Рецептата е адаптирана от Албена Тодорова и Морена.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар