Картофена супа със зеленчуков бульон

17/10/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач303132312
"Богата есенна супа с наситен вкус и неустоим аромат "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 772
  • Преглеждания за месеца803
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази есенна и богата на вкусове картофена супа е необходимо да измием и почистим всички зеленчуци.

Първо приготвяме зеленчуковия бульон. Поставяме в студена вода нарязаните на едро зеленчуци - праз, морков, пащърнак, чушките, магданоза и подправките. След като водата кипне, намаляваме температурата и оставяме да къкри 20 минути.

Отстраняваме от котлона, прецеждаме бульона и подготвяме зеленчуците за супата. Нарязваме на ситно бялата част от праза, моркова и чушките. Доматът настъргваме на едро ренде, а картофите режем на ситни кубчета.

Загряваме тенджера с растителна мазнина, в която задушаваме праза, морковите и чушките за около 10 минути.

Към тях добавяме горещия зеленчуков бульон и картофите. Подправяме със сол, червен пипер и смлян черен пипер.

Оставяме да се вари на слаб огън и след около 15 минути прибавяме доматите и фидето. Преди да отстраним супата от котлона я застройваме с разбития жълтък и кисело мляко.

Накрая я посипваме с нарязан на ситно пресен магданоз. Преди поднасяне прибавяме бучка масло за разкош.

Съвет: Прецедените зеленчуци от бульона поставете в блендер. Добавете 1 сварен картоф, бучка масло, 1 к.ч. прясно мляко и овкусете със сол и черен пипер. Ще се очаровате от ароматите на вкусно зеленчуково пюре.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар