Дроб сарма с черен дроб и гъби

17/10/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaГотвач387159403
"Ще се влюбите във вкуса на тази дроб сарма още от първата хапка, обещаваме ви "
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо574
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черния дроб измиваме, почистваме и нарязваме на 3-4 парчета. Поставяме го да се кисне в купа със студена вода и разтворена в нея 1 ч.л. сода за хляб за около 40 минути.

След това го изплакваме и заливаме с 4 ч.ч. студена вода. Варим на слаб котлон, като внимаваме да не го преварим.

Прецеждаме бульона, а черния дроб нарязваме на кубчета. Изсипваме ги в йена глаз тавичка, в която ще печем ястието.

Пресните гъби почистваме с четка и ги бланшираме, като към края прибавяме във водата малко сол и 1 к.л. оцет. След като се охладят ги нарязваме на резенчета. Зеления пресен лук нарязваме на ситно.

В подходящ съд задушаваме в мазнината първо бялата част на лука, после зелената.

Подправяме със сол, червен и черен пипер. Прибавяме ориза и 1 ч.ч. от прецедения бульон.

Задушаваме на слаб котлон, при непрекъснато бъркане. Следват нарязаните гъби /1/3 от тях запазваме/ и още една чаша от бульона.

След като ориза набъбне го изсипваме в тавата, върху нарязаните кубчета черен дроб. Поръсваме обилно с пресен или сух джоджен /зависи от сезона на приготвяне/.

С третата чаша бульон деглазираме дъното на тенджерата и я добавяме към останалите продукти в тавата.

Отгоре подреждаме гъбите. Покриваме с фолио и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса.

След като преценим, че ястието е готово за застройка, прибавяме и нея. Разбираме с пасатор яйцата, брашното и киселото мляко.

Изливаме застройката и допичаме до нейното зачервяване. Изваждаме дроб сармата от фурната и я покриваме с памучна кърпа.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар