Пълнени чушки с ориз Жасмин и шафран

17/10/2017
Анонимен
отАнонименПомощник Готвач9882201
"По аромата ще ги познаете, че са точно нашите чушки с шафран "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо161
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и изчистват от семките. В малка тенджера се сгрява олио.

Запържват се последователно нарязаният на ситно лук, заедно с моркова, каймата и ориза.

Прибавят се червеният пипер, солта и магданозът. Прибавя се вода и се вари до полуомекване на ориза.

Шафранът се разтваря в малко вода.

След като се свали от огъня се прибавя разтвореният шафран, разбърква се и плънката се оставя за да изстине.

Пълнят се чушките и се пекат във фурна на 180 градуса за около 40 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар