Киевски сладкиш с череши

17/08/2012
от А. БорисоваНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 808
  • Преглеждания за месеца403
  • Преглеждания за седмицата52
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 4 броя
  • масло - 4 с.л. разтопено
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л. равна
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 шипка
  • череши - 3/4 кг обезкостени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре разбийте яйцата със захарта и добавете при непрекъснато разбиване маслото/олио, прясното мляко с разтворената в него сода и накрая брашното със солта.

Разбийте добре сместа и я сипете в подмазнена и набрашнена форма. Отгоре подредете черешите, на които сте махнали костилките. Поръсете с 1 с.л. захар и канелата.

Сложете Киевския сладкиш с череши да се изпече в умерено загряна фурна до готовност. Поднесете го, нарязан на парчета.подобни рецепти тук

5 6
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Михаела
Михаела
26.07.2013 19:01
На черешите отива ванилия, а канелата е за същата рецепта, но с ябълки или сливи и се ръси отгоре, смесена с 3/4 ч.чаша захар.
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв