Зеленчуков омлет с коприва

17/10/2017
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф43210643674
"Намерите ли коприва, не се колебайте - голяма вкусотия е, да си знаете "
Приготвяне10 мин.
Готвене3 мин.
Общо13 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо731
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се бланшира за 2 минути във вряща вода. Изважда се, изцежда се и се накълцва.

Чушките, гъбите и лукът се почистват и нарязват на дребно. Задушават се за 3-4 минути с 2 ч.л. олио и малко вода.

Яйцата се разбиват и към тях се прибавя натрошеното сирене, копривата и 1 ч.л. олио. Ако сиренето е безсолно може да добавите и малко сол.

Всичко се смесва заедно, с черпак се загребва от сместа и се пържи най-удобно в тиган за палачинки.

Получават се 2 големи омлета или по-малки.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар