Пав Бхаджи

Пав Бхаджи1 / 2
18/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • зеленчуци - 300 - 400 г по избор: картофи, карфиол, броколи, зеле, моркови, зелен грах
  • доматено пюре - 2 ч.ч
  • масло - 1 с.л. растително
  • куркума - 1 ч.л.
  • кориандър - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • пав бхаджи - 2 ч.л. (смлян кориандър, кимион, сухо манго, резене, черен пипер, карамфил, кардамон, чили и асафетида)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л. растително за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на дребно всички зеленчуци и ги сварете в малко вода или на пара.

В дълбока тенджера или тиган разтопете на умерена температура маслото и прибавете към него куркумата, кориандъра и червения пипер.

Сипете към подправките сварените зеленчуци и ги оставете да се задушат за няколко минути на слаб огън.

Изсипете към тях доматеното пюре и разбъркайте хубаво. Накрая прибавете пав бхаджи подправките, добавете сол и оставете всичко за още няколко минути на котлона.

Сервирайте ястието с питки, намазани с масло и поръсени с кимион и сол, или с гарнитура от сварен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: