Пай с тиква и сушени плодове

18/10/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф643406373
"Гостите ви ще ахнат при вида и аромата на този тиквен пай "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 880
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Обелената тиква нарежете на парчета с големина 2 см, и ги наредете в тава с диаметър 20 см. Залейте с разтопеното масло и поръсете със захарта.

Поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за 30 минути, докато омекне тиквата.

Отделно разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, добавете пресятото брашно смесено със захарта, разбъркайте.

В тавата разпределете измитите сушени плодове и разстелете яйчената смес отгоре - равномерно. Върнете тавата в фурната и печете за около 20 минути или до готовност.

Извадете и обърнете внимателно пая в чиния, поръсете с малко пудра захар.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар