Ориз със зеленчуци и соев сос по китайски

18/10/2017
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач37734314
"Ето, да видите, че и на вас ще ви се получи толкова вкусно, колкото на китайците "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 963
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и сварява с 3 ч.ч. вода. Когато поеме повечето вода, се добавя сол на вкус и се оставя докато се досвари.

Лукът се реже на ленти, чесънът на ситно, а морковът на четвъртинки. Карфиолът и броколите, ако са пресни, се разделят на розички.

В сгорещено олио се запържва лукът докато почне да покафенява. Тогава се добавя и чесънът. Разбъркват се докато размерът на лука започне да намалява.

Добавя се морковът и се запържва и той, около 5 минути, като често се разбърква, за да не залепне.

Слагат се карфиолът и броколите, добавя се сол и се разбъркват. Оставят се да се позапържат за около минута и след това се затварят с капак и котлонът се намалява. Оставят се да се задушат за няколко минути.

Добавя се соев сос и се разбърква. Както се е отделила вода, в центъра се прави място и се слага брашното.

Разбърква се бързо, за да се разтвори и да не залепне. Ако е нужно, може да се остави още за кратко или направо се сваля от котлона.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!