Лесен десерт с тиква

18/10/2017
Анелия Терзиева
отАнелия ТерзиеваПомощник Готвач131694
"Десерт, какъв десерт? Никакъв десерт не остана за вас, всичко излапахме "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 329
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата нарязваме на малки кубчета, тъй като ще я готвим направо с крема. Яйцата разбиваме със захарта.

Добавяме ванилията и млякото, което предварително леко сме затоплили. Слагаме тиквата на дъното на купичките, в които ще печем десерта, като това може да е и един по-голям съд.

Изсипваме млечната смес отгоре. Печем на водна баня на около 160 градуса.

Когато сместа стегне кремът е готов. Може да пробвате и тиквата. Оставяме десерта да се охлади във фурната. По желание може да поръсите със захар и с помощта на горелка да направите лек хрупкав загар.

Забележка: Този десерт приготвям, когато имам останала тиква след приготвянето на тиквеник например, тъй като се получава и с малко поизсъхнали парчета.

Ако искате да използвате по-малко захар препоръчвам да използвате тиква Матилда заради естествената й сладост.
подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар