Задушени пилешки дробчета в масло и бира на фурна

18/10/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3021091365
"Само при вида на тези дробчета ни се приисква да си отворим още една бира "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 727
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зверски вкусни и адски лесни за приготвяне...

Дробчетата се почистват, измиват и накисват в подсолена вода за половин час. Изцеждат се в гевгир, поръсват се с черен пипер и се слагат в тавичка, заедно с малко масло и олио.

Слагат се зърната бахар, дафиновият лист и обелените и разполовени скилидки чесън, налива се бирата, разбърква се хубаво и тавичката се покрива с алуминиево фолио.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути, след което фолиото се отстранява и тавичката се връща във фурната за още няколко минути.

Сервират се топли и задължително с добре изстудена бира!

Добър апетит и наздраве!подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар