Хлебен пудинг със стафиди

18/08/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър31486533
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 232
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете стафидите в рома. Всяка филия хляб намажете с масло и с конфитюр и я нарежете на 2 или 4 части. Добре намаслете стените и дъното на формата за печене.

Подредете 1/2 от парчетата хляб с намазаната страна нагоре и поръсете с половината от стафидите. Наредете останалия хляб и отново поръсете със стафиди. С останалия ром напръскайте равномерно.

Добре разбийте яйцата разбийте със захарта и при непрекъснато разбиване добавете топлото прясно мляко и ванилиите.

Залейте внимателно 1/2 от млечно-яйчената смес върху хляба и стафидите и след 10 минути долейте остатъка. Прави се изчакване, за да може хлябът добре да се напои.

Сложете хлебния пудинг със стафиди да се пече в загряна на 170 градуса фурна за около 25 минути, увеличете на 190 градуса и доизпечете за още 5 минути.

По желание поръсете хлебния пудинг с пудра захар при сервирането.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар