Лютеница от зелени домати

18/10/2017
Petia
отPetiaНовак163542
"Най-вкусният начин да съхраните зелените домати за зимата - ароматна лютеница "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции11
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 018
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме доматите и чушките, след което се изпичат, обелват се и се нарязват на дребно.

Слагат се в подходящ съд да се варят. След около 30 минути се прибавят останалите продукти - олиото, захарта, оцета, солта, черен пипер /на вкус/, чесън - нарязан на дребно /също на вкус/.

Вари се до готовност на лютеницата. След което прибавяме и магданоза, нарязан на дребно.

По желание лютеницата може и да се пасира.

Така готовата лютеница се насипва в бурканчета и се стерилизира около 15-20 минути.

От тази доза ми излязоха около 11 бурканчета.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар